> Honden > Voeders

Belangrijk voor Uw hond is natuurlijk de voeding, waar ze de energie uithalen om met U de hele dag plezier te hebben. Van essentieel belang zijn de ingrediënten van de voeding. Het is afhankelijk van de leeftijd van de hond maar natuurlijk ook van de activiteit, ras, en het gewicht. Daar kunnen wij U door advies te geven helpen te kiezen voor de juiste voeding.

Er zijn verschillende soorten hondenvoedingen:

Droogvoeding
Geperste brokken:
Door de hoge dichtheid van de geperste brok is het volume van de dagelijkse portie voeding 15% minder t.o.v. een krokante brok. Het is ideaal voor moeilijke eters. De brok lost langzaam vanaf de buitenkant op.

Krokante brokken:
Deze brokken zijn goed te verteren. Ze zijn ook harder en zeer geschikt voor 'schrokkers'.
Krokante brokken hebben als voordeel dat de hond een stuk minder kans heeft op tandsteen. Als U premiumvoeding (kwalitatief hoog) geeft aan uw hond, heeft de hond minder ontlasting en daar hoeft u uw viervoeter minder van te geven.

Diner:                                                                                                                                      
Hierbij komt een deel van de voedingsstoffen in natuurlijke en ongemalen vorm voor (bijvoorbeeld geplette tarwe en diverse groenten). De overige voedingsstoffen zijn er in de vorm van brokjes aan toegevoegd. Het product moet worden klaargemaakt met warm water.

Een aantal droogvoeding merken die wij verkopen zijn: Debby's Dog Line, Debby's Dog Line Premium, Royal Canin, Eukanuba, Pro Plan, Hill's, Prins, Fokker, Smolke, Pedigree, Farmfood, Cavom, Frolic, Bonzo, Dog chow, Barca, Noblesse en Canex.

Natvoeding
Natvoeding heeft als groot voordeel dat het sterk ruikt. Omdat honden hun voedsel in eerste instantie meer op geur dan op smaak kiezen betekent dit dat natvoeding door vrijwel alle honden goed gegeten wordt. Omdat nat voer voor 70 tot 90% uit water bestaat is het echter gevoelig voor bederf en moet er relatief veel gevoerd worden en daardoor heeft de hond ook veel meer ontlasting.

Wij hebben natvoeding van de volgende merken: Hill's, Royal Canin, Pedigree, Bonzo, cesar en Renske.

Diepvriesvoeding
Goede aanvulling op droge brokken. Diepvriesvoeding verbetert de darmflora en de aanmaak van enzymen wat zorgt voor een goede vertering.
De acceptatie is zeer hoog, kieskeurige honden vinden het erg lekker.

Wij verkopen diepvriesvoeding van de volgende merken: Rodi, Duck, Lobbes, Energique, Carnibest, Prins, Farm Food Fresh en Naturis.