> Katten > Voeders

Er bestaan vele verschillende kattenrassen, kleine en grote, kort-en langharige, maar ook dunne en dikke katten. Het merendeel van de huiskatten is veel en veel te dik. Een fabel is dat katten niet meer eten dan ze nodig hebben, een veel voorkomende oorzaak dat een kat meer eet dan nodig, is verveling. De hoeveelheid voeding die een kat nodig heeft kan met verschillende factoren te maken zoals, de stofwisseling die bij iedere kat verschillend is, een zwangere poes heeft extra voeding nodig omdat er veel energie naar de kittens gaat, maar ook een erg actieve kat die veel speelt of veel buiten is kan een grotere behoefte hebben aan voeding.Droogvoeding
Brokken zijn belangrijk voor de tanden en het tandvlees, omdat het langs de tanden schuurt is er minder kans op tandsteen en daardoor houd de kat het tandvlees gezond. Er zijn verschillende soorten van kitten tot senior en ook aangepaste voeding voor katten met blaasgruis, nierproblemen of overgewicht.. De gemiddelde kat heeft aan dagelijkse voeding van ca. 50-60 gram brokjes per dag voldoende. Er zit veel verschil in de kwaliteit van droogvoeding, van premium kattenvoeding daar heeft de kat minder van nodig, de verteerbaarheid is hoog, daardoor heb je minder ontlasting, dat scheelt ook weer in het gebruik van de kattenbakvulling.

Een aantal droogvoeding merken die wij verkopen zijn: Debby's Cat Line, Debby's Cat Line Premium, Royal Canin, Pro Plan, Hill’s, Prins, Smølke, Iams, Tom Poes en Whiskas. 
 .
Natvoeding
Deze voeding heeft een sterke geur en de meest katten zijn er dol op. Er zit net als droogvoeding veel verschil in de vele soorten, van een stukje zalm tot een lekker stukje kip. Slechte kwaliteit natvoeding heeft al gauw invloed op de ontlasting en word het minder goed gegeten. Het nadeel van het alleen geven van natvoeding, is dat de kat wel last kan krijgen van tandsteen.

Een aantal natvoeding merken die wij verkopen zijn: Almo, Royal Canin, Pro Plan, Hill’s, Prins, Tom Poes, Sheba, Gourmet en Whiskas.


 
Diepvriesvoeding
Rauwe voeding is zeer goed verteerbaar en zorgt voor een direct herstel van het maag-darmkanaal. Hierdoor worden voedingsstoffen weer optimaal benut. De acceptatie is zeer hoog, ook door de kieskeurige katten. Het bevat bijna de helft minder water als de natvoeding.

Wij verkopen diepvriesvoeding van het merk Prins.