> Knaagdieren > Voeders

Knaagdieren en konijnen worden veel als huisdier gehouden, en terecht want het zijn hele leuke dieren, van een kleine hamster tot een grote franse hangoor.

We hebben voor uw knaagdier en konijn een breed assortiment met voeding. Knaagdierenvoeding is een verzamelnaam van verschillende voedingssoorten voor verschillende knaagdieren. U kunt niet zomaar aannemen dat het voer voor bijvoorbeeld een cavia, ook geschikt is voor uw konijn of hamster. Ze hebben namelijk in de natuur ook andere voedingspatronen. Goede voeding houdt een dier langer gezond, doordat ze alle benodigde bouwstoffen, vitamines en mineralen binnen krijgen. Gemengde voeders kunnen als nadeel hebben dat de knager selecteert wat ze lekker vinden en de rest laten ze dan liggen. Zij krijgen dan een onvolledige voeding en dat is ongezond.

Een aantal merken die wij verkopen zijn: Beaphar Care+, Hope Farms, Science Selective, Vitakraft en Supreme, ook hebben we een eigen lijn knaagdierenvoeding o.a., konijnenkorrel, gemengd konijnenvoer, knabbeldroom, dwergkonijnenmelange, caviakorrel met vitamine C en knaagdierenmix, deze voedingen zijn in klein-en grootverpakking verkrijgbaar.
 


Vitamine C
Net als mensen kunnen cavia’s niet zelf vitaminen C aanmaken en moeten ze deze vitamine door middel van de voeding binnen krijgen. De voeding van de cavia is dus erg belangrijk om ziekten te voorkomen. De voeders die wij verkopen zit vitamine C in verwerkt. Je weet dan altijd zeker dat de cavia genoeg binnen krijgt.

Hooi
Wat vaak vergeten word is hooi en het is namelijk heel belangrijk. Vanwege de vele voedingsvezels ondersteunt het voor een goede en vooral gezonde spijsvertering van uw huisdier. Ze mogen iedere dag 2 handen hooi per dier, door voldoende te geven verveeld het dier zich ook minder. Geef alleen hooi dat fris ruikt en niet stoffig is. Let er bovendien op dat het hooi niet beschimmeld is.
HHjjjk