> Paarden > Accessoires

Wereldwijd zijn ongeveer 250 paardenrassen.U kunt ze grofweg verdelen in koudbloedig, warmbloedig en volbloedrassen. De meeste rijpaarden zijn warmbloedig zoals de Hannoveraan, KWPNer en de Holsteiner en worden vaak gebruikt voor de dressuur- en springsport, ze hebben een levendig temperament. Voorbeelden van koudbloedig zijn Belgisch trekpaard en de Shire. Er zijn 2 volbloedrassen; de Arabische volbloed en de Engelse volbloed. De Arabische volbloed is één van de oudste paardenrassen. Arabieren staan bekend om elegantie en schoonheid. De meeste ponyrassen komen oorspronkelijk van Groot Brittannië, zijn vaak vriendelijk, makkelijk in de omgang en erg intelligent. De bekende ponyrassen zijn: Shetlander, Welsh-pony en New Forest pony.

Er zijn verschillende manieren om de paardensport uit te oefenen. Elke vorm noemen we een discipline. Er zijn er 10 disciplines: dressuur, springen, mennen, endurance, eventing, aangespannen sport, voltige, reining, draf- en rensport en polosport.
 
De verzorging van een paard of pony kost veel, gemiddeld bent u 2 a 3 uur per dag mee bezig, en denk eraan dat een paard weinig boodschap heeft aan weekenden, vakantie en regenbuien.

 

Wij hebben in onze winkel een leuk assortiment accessoires voor de beginner maar ook zeker voor de gevorderde ruiter. Een goede kwaliteit die ook nog betaalbaar is. Ons assortiment rijbroeken en andere accessoires variëren ook per seizoen van kleur.

Hier een overzicht wat we zoal in het assortiment hebben: Borstels en kammen, voedingssupplementen, poetskisten, producten voor leder onderhoud, halsters en touwen, peesbeschermers en strijklappen, rijlaarzen, likstenen, rijbroeken, kalkoenen en dergelijke, caps, shampoo, rijhandschoenen, antiklit spray, hoofdstellen, zadeldekjes, dekens en nog veel meer.

Een gezond paard heeft een glanzende vacht, heldere ogen, een schone neus, een goede eetlust en een levendige houding. Om een paard gezond te houden, moet het regelmatig worden gevaccineerd tegen ziekten en parasieten. In ieder geval moet het als veulen van 4-6 maanden een dubbele inenting tegen influenza krijgen. Daarna wordt die inenting ieder jaar herhaald. Ook moet een paard minstens eens in de twee maanden ontwormd worden. De hoeven van een paard dienen elke 6-8 weken bekapt en eventueel beslagen te worden. Daarnaast moet het gebit regelmatig gecontroleerd worden bij de verzorging van het paard. 

 ..