> Paarden > Voeders

De voeding beïnvloedt in grote mate de gezondheid, groei, voortplanting en prestaties van paarden. In het rantsoen moeten de voedingsstoffen in een zodanige vorm, hoeveelheid en verhouding aanwezig zijn, dat daarbij de behoeften voor onderhoud en productie (bijv. groei, arbeid, dracht, melk) worden gedekt. Daarnaast is het zo dat elk paard tot op zekere hoogte verschillende individuele eisen stelt aan de voeding.

Het paard is een planteneter. Afhankelijk van het gewicht, de leeftijd, de grootte en de hoeveelheid beweging, heeft een paard een bepaalde hoeveelheid energie en eiwitten nodig. Om uw paard gezond te houden, moet het voeding krijgen die bestaat uit ruwvoer (hooi), krachtvoer (paardenbrokken) en aanvullingen als appels, wortelen, brood, vitamines en supplementen. 

In onze winkel verkopen wij paardenvoeders van het merk Cavalor en Hippostar, eventuele andere merken kunnen wij ook voor u bestellen. Klik op het Hippostar Logo om de Hippostar brochure te bekijken.

We hebben ook diverse voedingssupplementen in ons assortiment zoals een lijnzaadolie, knoflook snippers, vitamines, fenegriek en zandweg. Ook hebben we een aantal soorten likstenen op voorraad.
Andere soorten en merken kunnen we ook nog bestellen.