> Aquariumvissen > Accessoires

Voordat u een vis aanschaft, moet u eerst bedenken welke soort u wilt. Kiest u voor een visje in een kom of kleine aquarium bak, een aantal vissen in een aquarium of voor vijvervissen.

Wilt u een vis in uw vissenkom, denk er dan aan dat de kom niet klein is. Belangrijk is dat er meer dan 1 vis in kan, de vis is een sociaaldier, hij is dus gelukkiger met andere soortgenoten.
Wij adviseren om een rechthoekige bak in plaats van een kom te nemen, omdat de meeste kommen toch behoorlijk klein zijn, en door hun vorm komt er maar een klein gedeelte van het water in aanraking met lucht. Daardoor ontstaat er snel een zuurstof tekort.

Wanneer u voor een aquarium kiest, heeft u de mogelijkheid koud water- of  tropische vissen te kiezen. Bij aanschaf van een koud water vissen aquarium is het belangrijk om goede filterpomp te hebben, voor voldoende zuurstof en reiniging van het water. En bij een tropisch aquarium heeft u ook een goed verwarmingselement nodig, om het water op een contante temperatuur te houden. Bij het starten van een aquarium is het beter om ongeveer 5 dagen te wachten met de vissen erin te doen omdat er eerst nog een biologisch evenwicht moet ontstaan.

Voor uw aquarium of vissenbak hebben we zoal de volgende producten:

Aquaria, grote viskommen, waterteststrips, sierstenen, decoratie, achterwanden, thermometers, broedbakjes, vangnetjes, filters, filtermateriaal, pompen, luchtpompen, luchtstenen, diverse maten luchtslangen, medicijnen, waterverbeteraars en waterplanten.

Aquariumplanten zijn onmisbaar in een aquarium. Niet alleen omdat het er schitterend uitziet, aquariumplanten hebben ook een zeer gunstige invloed op de waterkwaliteit.

Heeft u advies nodig, kom gerust bij ons in de winkel voor advies!