> Aquariumvissen > Voeders

De voeding is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid vissen. Sommige vissen eten zachte waterplanten en algen. Daarnaast kunt u droogvoer geven. Voer dagelijks een zodanig kleine hoeveelheid die in drie tot vijf minuten is opgegeten. Te veel voeren geeft watervervuiling en dat kan leiden tot hoge waarden van nitraat, nitriet en ammonium. Daarnaast kunt u levende, gedroogde of diepgevroren watervlooien, muggenlarven of tubifex geven. Diepvries voer dient u wel te ontdooien en op kamertemperatuur te geven. Het zelf vangen van insectenlarven is mogelijk, maar er bestaat een risico dat u ziekteverwekkers meebrengt in uw aquarium. Wij hebben diepgevroren watervlooien, diverse soorten muggelarven, tubifex, cichlidenmiix en discusfood op voorraad.

Wij verkopen ook een uitgebreid assortiment droogvoer, dit is in verschillende vormen te krijgen zoals vlokken, korrels, sticks, tabletten en granulaat.
De verschillende vormen heeft te maken met verschillende eetpatronen van de vissen, het ene soort eet het voer van het wateroppervlakte en de andere van de bodem. We hebben het bekende merk Tetra en ook een eigen merk visvoer.