> Vogels > Accessoires

Over de hele wereld zijn er meer dan 10.000 vogels, hier worden ook de tuinvogels bij geteld. Eén van de grootste vogels ter wereld is de struisvogel, kan wel 150 kilo of meer wegen en staand is het ongeveer 2,5 meter. De kleinste vogel is de hommel- of dwerg kolibrie en weeg niet meer dan een suikerklontje.

De vogels die u in het algemeen bij ons vindt zijn: kanaries, grasparkieten, diamantduifjes, zebravinken, japanse meeuwen, rijstvogels, gould amadines, japanse kwartels en chinese kwartels.


Er zijn 2 manieren hoe vogels kunt houden, u kunt ze houden in een volière of in een kooi gezellig bij u binnen in huis. Het laatste in het meest voorkomend en natuurlijk ook gezellig.
Als u vogels binnen houdt, is het belangrijk dat de kooi niet te klein is.

Hier een overzicht wat we zoal in ons assortiment hebben voor het houden van vogels:
Kooien, volières, water en voer bakjes, badhuisjes/schotels, zitstokken, diverse broedkooien en broedblokken, speelgoed, sepia’s, diverse soorten nestkastjes, diverse soorten nestmateriaal, wilgentakjes, speel- en slijp stenen, snacks en lekkernijen, kunsteieren, ringen, tabaksstelen en nog veel meer.
 

Ook hebben wij diverse middelen om ongedierte te bestrijden, verzorgingsproducten, geneesmiddelen en vitamines.


Het is voor de vogels natuurlijk ook erg belangrijk dat de kooi of volière goed schoon wordt gehouden. Door goede hygiëne kunt u ziektes voorkomen. Om uw kooi of volière goed schoon te houden hebben wij diverse bodembedekkers. Enkele soorten zijn schelpenzand, bruinzand, corbo, basic micro, beukensnippers, houtvezel, sivobird, en aubiose. Wij verkopen ook halamid om de kooi of volière te ontsmetten.


Neem gerust een kijkje in onze dierenspeciaalzaak in Didam!